Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η περιφορά της "Παναγίας της Οδηγήτριας" σε Οιχαλία - Κρήνη - Αχλαδοχώρι


Αρκετός κόσμος από όλα τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, παρευρέθηκε χθες Δευτέρα του Πάσχα στο πέρασμα της εικόνας της "Παναγίας της Οδηγήτριας" από τα χωριά Οιχαλία-Κρήνη-Νεοχώρι. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε δύσβατο και
δασώδες μέρος της περιοχής από 8 Κυνηγούς οι οποίοι καταγόταν από τρία Χωριά: Tην Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο. Έτσι αποφάσισαν κάθε χωριό να φιλοξενεί την εικόνα στην ενορία του για τέσσερις μήνες το χρόνο. Όταν το Κουτσίκοβο έπαψε να υφίσταται αποφασίστηκε τους 4 επιπλέον μήνες η εικόνα να παραμένει στην Οιχαλία. Κατά την περιφορά η εικόνα μεταφέρεται από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας από ώμο σε ώμο αναπαριστώντας τους Κυνηγούς εκείνης της εποχής που μετέφεραν την εικόνα διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον μέχρι τον κάμπο. Να θυμίσουμε ότι στις 14 Αυγούστου θα γίνει περιφορά της εικόνας της Παναγίας από το Αχλαδοχώρι που βρίσκεται ήδη από χθες το πρωί, στην Κρήνη και έπειτα στην Οιχαλία.
Δείτε εικόνες από τα τρία χωριά όπως τις κατέγραψαν το oixalianews.gr - krinitrikalon.blogspot.com - Axladoxori Gbk Trikalon/facebook :

Οιχαλία




Κρήνη



Αχλαδοχώρι



Πολλές και οι πολιτικές παρουσίες




Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι βουλευτές Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας, κ. Μιχάλης Ταμήλος και κ. Ηλίας Βλαχογιάννης μετά συζύγων έδωσαν ξανά το παρών. Παραβρέθηκαν επίσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Κώστας Οικονόμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Δημήτρης Χαντζής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θωμάς Θωμάς, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Καϊμάς, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Οιχαλίας και υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σωτήρης Σταμόπουλος, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας των Εξωτερικών Φρουρών και υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αθανάσιου Μεριβάκη κ. Ιωάννης Αναγνώστου, ο γνωστός σε όλους Βαγγέλης Ζαφείρης ή Ράμπο, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοσμάς Νικολός  κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου